vineri, 3 februarie 2017

Rădăuți: Incendiu la Şcoala Generală nr.4Incendiu la Şcoala Generală nr.4 din municipiul Rădăuţi
01.02.2017, ora anunţării la 112 - 11:26

Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-un grup sanitar aflat la parterul Şcolii Gimnaziale „Regina Elisabeta”, din municipiul Rădăuţi.
La sosirea echipajelor, ardea cu degajare de fum un uscător de mâini electric, fără pericol de propagare. De asemenea, 350 de elevi şi 45 de adulţi (35 profesori şi 10 personal auxiliar) s-au autoevacuat în sala de sport, până la sosirea pompierilor.
Salvatorii au acţionat pentru lichidarea incendiului şi ventilarea zonelor inundate cu fum. Administratorul şcolii, în vârstă de 62 de ani, a suferit o intoxicaţie cu monoxid de carbon şi a fost preluat de echipajul SMURD, care după acordarea primului ajutor medical l-a transportat la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului municipal Rădăuţi.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect de la uscătorul de mâini.
După aproximativ 15 minute de la anunţarea evenimentului, elevii şi cadrele didactice au primit permisiunea salvatorilor să revină în sălile de clasă.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ

Distribuie!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog Dinu ZARĂ

Televiziunea Intermedia Suceava

Utile: