duminică, 5 februarie 2017

IPJ Suceava: Acţiuni de prevenire a furturilor din locuinţăAcţiunile preventive şi de informare au fost derulate în continuarea amplei acţiuni organizată de poliţiştii judiciarişti pentru identificarea furturilor din locuinţe.

În satele şi comunele din judeţ, poliţiştii au avut întâlniri cu cetăţenii, în special cu persoanele vârstnice sau care locuiesc în case izolate, fiind promovate recomandări în vederea responsabilizării acestora cu privire la adoptarea unui comportament preventiv. Poliţiştii au distribuite peste 3000 de materiale informative cu conţinut educativ-preventiv şi au prezentat exemple ale unor victime care suferit pagube importante urmare a neglijenţei în asigurarea locuinţelor: plasarea cheii de la uşa în locaţii improprii, lăsarea deschisă a uşilor şi ferestrelor.
Un subiect distinct l-a constituit prezentarea modului de operare în cazul furturilor prin împrietenire. Cetăţenii au fost avertizaţi cu privire la pericolele iniţierii unor relaţii de prietenie sau aparent comerciale cu persoane necunoscute care vând diverse obiecte sau prestează anumite activităţi. De multe ori acestea sunt doar pretexte pentru a pătrunde în locuinţe, anexe sau curţi şi a sustrage bunuri sau sume de bani.
În mediul urban, în special în municipiul Suceava au fost derulate activităţi de prevenire a furturilor facilitate de neasigurarea uşilor de acces în special la etajele inferioare şi parterul blocurilor.
În ultima perioadă s-au înregistrat mai multe astfel de furturi, situaţii în care persoane necunoscute au intrat în locuinţe şi au sustras din holul apartamentelor bunuri sau sume de bani.

Poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate, precum şi cei 53 de poliţişti recent încadraţi din sursă externă, au mers la peste 400 de apartamente, în special locuite de persoane vârstnice şi au purtat discuţii cu acestea în vederea reducerii riscului victimal.
Au fost distribuite peste 500 de materiale informative şi au fost postate pliante în cutiile poştale.
Poliţiştii recomandă încă o dată să asiguraţi uşile cu sisteme de închidere şi să nu permiteţi accesul în scările blocurilor persoanelor necunoscute.

Distribuie!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu